Natur- och kulturguidningar

Få saker går upp mot att ströva i skog och mark. Men naturens under kan bli ännu förunderligare – eller underligare – om du har någon som berättar om dem. Jag ger naturguidningar anpassade till årstid och naturtyp. Mitt stora intresseområde är människans relation till naturen i dag och genom tiderna. Skogens skafferi, läkeväxter, jakt och fiske – det finns mycket att utforska! Jag genomför även kulturguidning bland Piteås offentliga konst.

Här nedanför är exempel på några guidningar jag kan ge, eller hör av dig med dina specifika önskemål så komponerar vi något tillsammans!

träd

Se hela skogen

Upplev skogen med alla sinnen (ja, även smaksinnet!) och lär dig mer om våra allra största växter, träden. Fokus för vandringen är träden som naturresurs, men lite skogsbrukshistoria och sägner om sådant som suptallar och vårdträd följer med på köpet…

hemligadjur

Älvens hemligheter

Laxar, strömstarar och den märkliga nettingen… Följ med på en vandring längs Piteälven och hör om allt det spännande som pågår under ytan. Att dyka efter flodpärlmusslor är inte inkluderat i vandringen, men med lite tur hittar vi spår efter bäver!

naturapotekNaturens skafferi

Lär dig hur vilda växter kan användas som mat och dryck  Tack vare allemansrätten har vi möjlighet att utforska mängder av nya smaker och möjligheter. Tillsammans med mig får du lära dig hur du plockar tryggt och hållbart och hur du sparar och tillagar din skörd.

  Konstparken

Piteås skulpturpark ”Konstparken” vid Norra Hamn är tillgänglig dygnet runt och hyser tjugo verk av olika konstnärer på temat hav och vatten. Bokar du en guidning med mig får du höra om skulpturen Atlantis som levde upp till sitt namn, leta den gäckande blå stenen – och kanske hjälpa oss lösa mysteriet med Toivos hemliga tecknen…